rest & relax with music

Tuesday, May 24, 2011

15 May & 12 June 2011



15th May hari tu,,,my Lovely brother get married kat KL...subu2 kitorang gerak dari Batu Pahat,Johor...:)ok...:)kami tiba KL around 9.30...abg nikah pukul 11....so sementara tunggu tu,,family2 sume take breakfast kat lobby hgotel yg xdiingati name hotel tu..hehehe..ok..tibe kat masjid,,biase la..family kami mmg suke amek gambar...kitorg berpossing la puas2...antare yg sempat diambil ni la...


abg (Saiful) & adk(Suzy)  :)


da puas begamba,,baru masuk masjid tu...kitorang ingat tok kadi tu xsampai lg,,,rupe2nye,,,die da siap bersile kat atas...hehehehe

debaran pengantin lelaki

debaran pengantin perempuan


video
 akad nikah


Saiful & Sura serta maskahwin RM300




bersalaman

ciuman kasih dari seorang suami kepada isterinya...

Alhamdulillah...semua selamat....:) da siap majlis akad nikah tu,,,kitorang dijemput ke rumah uncle bard(betul ke spelling name ni...??)...hehe..ok...pastu kitorang dijemput makan...da selesai makan2,,,separuh ahli rombamgan balik n separuh lagi stay kat kl sebab malam ade event lagi..:)


semua majlis berjalan dengan lancar...Alhamdulillah,,,syukur kehadrat Ilahi...


.....n sekarang,,,kite tumpu pula pada event 12 june 2011
my parent plan:
  1. DJ
  2. karaoke sampai lewat malam (malam sebelum event)
  3. zapin
  4. barongan
  5. kompang
  6. majlis berinai
  7. makan damai

 kat sini sempat rakamkan video barongan kat rumah pakcik


video


video

harap2 semau boleh hadir untuk memeriahkan lagi majlis pada 12 june ni...:) chill!!

Wednesday, May 18, 2011

hasil keboringan saye...:)

19th April,,,da sampai rumah aku….time kat poli bukan main lagi nak balik cepat…tp bile da sampai rumah….hurm……Allah je tau betape boringnye ….yeah,,,da xde bising bising,,,xde kejar2…sume pengalaman kat hostel da xde la senang cite…erm…….tp,,,kat rumah pon buat semakin creative baru 3 minggu kat rumah,,da siapkan 4 helai baju kemeja sendiri,, n sepasang long dress sendiri untk wedding abg,, 2 helai kemeja mummy,, sehelai baju daddy,,2helai kemeja n sepasang baju tido satu2nye adik lelaki aku… morocco themes kan…erm….sume tu buat tanpe pertolongan mak pon…urm……….mule2 tension sebab susah…tp bile da dapat siapkan sehelai….puas hati la ngn hasil kerje sendiri…even simple,,,tp semua org boleh buatkan…???hahahaha….kau ade…????tapi mintak maaf la...xsempat amek gambar sehelai lagi baju kemeja mummy & amin,n baju tido amin...:)










info untuk si hero...

Tabiat menepuk dahi
Lelaki tidak boleh lari dari melakukan tabiat buruk sama ada ia dari perbuatan mahupun tingkah laku. Tabiat menepuk dahi sering kali dilakukan oleh mereka yang menghadapi masalah. Kajian  dari Universiti Hiroshima, Jepun, mengatakan lelaki lebih kerap melakukan  tabiat ini berbanding wanita. Antara kesan buruk akibat perbuatan ini ialah, setiap hentakan ini akan menyebabkan pergerakan d otak sedikit sebanyak pergerakan itu mampu untuk menghakis ingatan seseorang. Oleh itu elakkan menghentak kepala kerana ia juga boleh menjadi punca kepada masalah penyakit nyanyuk.

Bulu ketiak lelaki wajib ada?
Kajian di luar Negara mandapati 94% mengakui bahawa mereka berasa ganjil jika seseorang lelaki langsung tidak mempunyai langsung bulu di bahagian badan apatah lagi jika di bahagian ketiak. Kawasan ketiak dikatakan kunci kepada jejaka menawan. Bagi mereka, lelaki sejati perlu ada bulu ketiak, biarpun sedikit. Bulu ketiak lelaki juga membantu untuk mengeluarkan 12% aroma positif kepada si gadis untuk lebih tertarik dengan seseorang jejaka.

Jeans koyak tanda lelaki berfikiran kusut.
Kebanyakkan lelaki masa kini sering kali memilih seluar denim yang oyak tidak kira di bahagian depan mahupun belakang seluar.ada yang diantara mereka seluar koyak merupakan satuy aliran fesyen. Tapi tahukah kamu lelaki yang menggunakan seluar koyak merupakan seorang individu yang berfikiran kusut.lelaki sebegini juga memiliki personality yang kurang diminati oleh kaum wanita. Beberapa kajian  mengenai lelaki dan pakaian mendapati bahawa seluar merupakan salah satu carauntuk menilai seorang lelaki. Kajian di luar negara juga ada mengtakan bahawa lelaki yang memakai seluar koyak mempunyai sifat tidak berpendirian yang tetap. Ia sama seperti tabiat buruk lelaki yang suka mengerakkan kaki ketika duduk. Secara saintifiknya jika kita memakai pakaian yang tidak kemas, ia juga melambang cara pemikiran seseorang jejaka. Jadi, lelaki harus mengelak dari memakai seluar denim yang koyak ini bagi mengatasi  persepsi buruk si gadis terhadap diri kamu.

Cara mudah miliki six pack.
Bagi  lelaki menginginkan bentuk perut seksi, apa kata setiap kali bangun tidur, lakukan bangkit tubi setiap kali bangun tidur.

Lelaki lebih selesa berselipar.
Revolusi bergaya sering kali mencuri perhatian remaja kini. Pelbagai ilham rekaan yang kadang kala malangkaui imaginasi para peminat fesyen semasa membuat kebanyakkan golongan lelaki lebih memilih  sesuatu ringkas namun kekal bergaya. Contohnya kasut yang diubah suai menyerupai sepasang selipar. Kerana gaya yang trendy & golongan lelaki lebih gemar memilah selipar.menurut kajian, lelaki lebih senang mengeluarkan peluh berbanding wanita. Oleh itu, pemakaian selipar adalah lebih sesuai untuk lelaki kerana tekstur kulit yang kasar tidak merosakkan permukaan tumit kaki.kajian yang dilakukan oleh seorang doktor perubatan di Poland mendapati bahawa lelaki yang gemar memakai selipar boleh mengurangkan penghasilan peluh di kaki.