rest & relax with music

Wednesday, October 12, 2011

sem 2 punye kerja part 1(jahit menjahit)

fuhhh...legaaa.....alhamdulillah....:) akhir nye da siap sume jahitan dengan awal nye......eerm...sem 2 ni still buat baju yg simple2 je...cam baju kurung,, baju melayu,, n baju kebaya...thanks to encik mohd izswan bin mohd sidik sebab beri tunjuk ajar...thanks gak kepada emak sebab ajar adk zira sampai sengkang mate malam2,,sampai bertikam lidah (gado)....tapi hasilnye buat semua orang yg mengajar tersenyum....:) thanks gak buat family tersayang sebab terlalu banyak bagi sokongan..xkire dari segi masa,,kewangan n tenaga...thanks to abah sebab selalu bagi support....:)   sayang kamoo semua...;)

ok...first assigment utk VF201 pattern drafting & garment construction, baju kurung...:)

front view

back view

front view

side view

back view

front view

back view

side view


hope fully dapat full marks...;) amin....
thanks to ezaq haiqal sebab sudi jd model saye...:)
tp awak model kat hati saye selamenye....
hope ape yg kite rancang,,jadi kenyataan...
:)
sayang pada semua yg terlibat....
wish me luck till the end...
....amin.....

Tuesday, May 24, 2011

15 May & 12 June 2011



15th May hari tu,,,my Lovely brother get married kat KL...subu2 kitorang gerak dari Batu Pahat,Johor...:)ok...:)kami tiba KL around 9.30...abg nikah pukul 11....so sementara tunggu tu,,family2 sume take breakfast kat lobby hgotel yg xdiingati name hotel tu..hehehe..ok..tibe kat masjid,,biase la..family kami mmg suke amek gambar...kitorg berpossing la puas2...antare yg sempat diambil ni la...


abg (Saiful) & adk(Suzy)  :)


da puas begamba,,baru masuk masjid tu...kitorang ingat tok kadi tu xsampai lg,,,rupe2nye,,,die da siap bersile kat atas...hehehehe

debaran pengantin lelaki

debaran pengantin perempuan


video
 akad nikah


Saiful & Sura serta maskahwin RM300




bersalaman

ciuman kasih dari seorang suami kepada isterinya...

Alhamdulillah...semua selamat....:) da siap majlis akad nikah tu,,,kitorang dijemput ke rumah uncle bard(betul ke spelling name ni...??)...hehe..ok...pastu kitorang dijemput makan...da selesai makan2,,,separuh ahli rombamgan balik n separuh lagi stay kat kl sebab malam ade event lagi..:)


semua majlis berjalan dengan lancar...Alhamdulillah,,,syukur kehadrat Ilahi...


.....n sekarang,,,kite tumpu pula pada event 12 june 2011
my parent plan:
  1. DJ
  2. karaoke sampai lewat malam (malam sebelum event)
  3. zapin
  4. barongan
  5. kompang
  6. majlis berinai
  7. makan damai

 kat sini sempat rakamkan video barongan kat rumah pakcik


video


video

harap2 semau boleh hadir untuk memeriahkan lagi majlis pada 12 june ni...:) chill!!

Wednesday, May 18, 2011

hasil keboringan saye...:)

19th April,,,da sampai rumah aku….time kat poli bukan main lagi nak balik cepat…tp bile da sampai rumah….hurm……Allah je tau betape boringnye ….yeah,,,da xde bising bising,,,xde kejar2…sume pengalaman kat hostel da xde la senang cite…erm…….tp,,,kat rumah pon buat semakin creative baru 3 minggu kat rumah,,da siapkan 4 helai baju kemeja sendiri,, n sepasang long dress sendiri untk wedding abg,, 2 helai kemeja mummy,, sehelai baju daddy,,2helai kemeja n sepasang baju tido satu2nye adik lelaki aku… morocco themes kan…erm….sume tu buat tanpe pertolongan mak pon…urm……….mule2 tension sebab susah…tp bile da dapat siapkan sehelai….puas hati la ngn hasil kerje sendiri…even simple,,,tp semua org boleh buatkan…???hahahaha….kau ade…????tapi mintak maaf la...xsempat amek gambar sehelai lagi baju kemeja mummy & amin,n baju tido amin...:)










info untuk si hero...

Tabiat menepuk dahi
Lelaki tidak boleh lari dari melakukan tabiat buruk sama ada ia dari perbuatan mahupun tingkah laku. Tabiat menepuk dahi sering kali dilakukan oleh mereka yang menghadapi masalah. Kajian  dari Universiti Hiroshima, Jepun, mengatakan lelaki lebih kerap melakukan  tabiat ini berbanding wanita. Antara kesan buruk akibat perbuatan ini ialah, setiap hentakan ini akan menyebabkan pergerakan d otak sedikit sebanyak pergerakan itu mampu untuk menghakis ingatan seseorang. Oleh itu elakkan menghentak kepala kerana ia juga boleh menjadi punca kepada masalah penyakit nyanyuk.

Bulu ketiak lelaki wajib ada?
Kajian di luar Negara mandapati 94% mengakui bahawa mereka berasa ganjil jika seseorang lelaki langsung tidak mempunyai langsung bulu di bahagian badan apatah lagi jika di bahagian ketiak. Kawasan ketiak dikatakan kunci kepada jejaka menawan. Bagi mereka, lelaki sejati perlu ada bulu ketiak, biarpun sedikit. Bulu ketiak lelaki juga membantu untuk mengeluarkan 12% aroma positif kepada si gadis untuk lebih tertarik dengan seseorang jejaka.

Jeans koyak tanda lelaki berfikiran kusut.
Kebanyakkan lelaki masa kini sering kali memilih seluar denim yang oyak tidak kira di bahagian depan mahupun belakang seluar.ada yang diantara mereka seluar koyak merupakan satuy aliran fesyen. Tapi tahukah kamu lelaki yang menggunakan seluar koyak merupakan seorang individu yang berfikiran kusut.lelaki sebegini juga memiliki personality yang kurang diminati oleh kaum wanita. Beberapa kajian  mengenai lelaki dan pakaian mendapati bahawa seluar merupakan salah satu carauntuk menilai seorang lelaki. Kajian di luar negara juga ada mengtakan bahawa lelaki yang memakai seluar koyak mempunyai sifat tidak berpendirian yang tetap. Ia sama seperti tabiat buruk lelaki yang suka mengerakkan kaki ketika duduk. Secara saintifiknya jika kita memakai pakaian yang tidak kemas, ia juga melambang cara pemikiran seseorang jejaka. Jadi, lelaki harus mengelak dari memakai seluar denim yang koyak ini bagi mengatasi  persepsi buruk si gadis terhadap diri kamu.

Cara mudah miliki six pack.
Bagi  lelaki menginginkan bentuk perut seksi, apa kata setiap kali bangun tidur, lakukan bangkit tubi setiap kali bangun tidur.

Lelaki lebih selesa berselipar.
Revolusi bergaya sering kali mencuri perhatian remaja kini. Pelbagai ilham rekaan yang kadang kala malangkaui imaginasi para peminat fesyen semasa membuat kebanyakkan golongan lelaki lebih memilih  sesuatu ringkas namun kekal bergaya. Contohnya kasut yang diubah suai menyerupai sepasang selipar. Kerana gaya yang trendy & golongan lelaki lebih gemar memilah selipar.menurut kajian, lelaki lebih senang mengeluarkan peluh berbanding wanita. Oleh itu, pemakaian selipar adalah lebih sesuai untuk lelaki kerana tekstur kulit yang kasar tidak merosakkan permukaan tumit kaki.kajian yang dilakukan oleh seorang doktor perubatan di Poland mendapati bahawa lelaki yang gemar memakai selipar boleh mengurangkan penghasilan peluh di kaki.

Saturday, April 30, 2011

ape ye kelebihan saye...???

lame je suzy termenung...pk ape...???bukan pk Ezaq Haiqal la....pk kan suzy yg bleh dikatekan kurang bersyukur,,,wait3!!!jgn terus buat kesimpulan yg suzy ni seorang hambe ygb riak...bukan cam tu...actually,,, suzy selalu memuji kecantikan yg ade pd diri org lain...sedangkan ape yang ade kat diri ni pon da lebih dr cukup.....Alhamdulillah........suzy ade sepasang mate,,,mulut,,hidung,,,tgn....semua lengkap.....=)oh Allah,,,maafkan aku kerana selama ini xsedar tentang kelebihan diri ku sendiri....=( kali ni nak cite pasalkelebihan yg ade pade suzy....yup...i'm cute=)xla cantik sgt...tp sedap la mate memandang.....yg sgt special pd diri suzy,,,suzy ade sepasang lesung pipit yg kecil.....ramai yg minat lesung pipit cam suzy...hehehe...korang jgn jeles ea...???suzy gak mmpunyai size badan yg kecil....bleh di kategorikan sbgai abnormal weigh...baru2 ni berat suzy bru capai 37 kg....abnormal right...???hehehehehe....talent plak...suzy pandai jahit...ilmu yg diturun kan dr emak ku tersayang.......=)

Thursday, March 10, 2011

yang bertutup tak semestinye baik

yeah.....setelah sekian lame xupdate blog ni,,,macam2 cite nak ditulis....tp mengenangkan mase xbyak,,,aku cite ape yang terbaru je la k...erm.....ade la sorang tu yang terkenal ngn sikap alim nye.....sentiase bertutup,,ckap pon lembut.....so ade la kawan aku sorang lagi rapat ngan die....satu hari tu,,,tgh2 malamdie ketuk pintu bilik kawan aku ni...then die pak se isi borang tu mr=engikut ape yang die cakap....da tgh2 malam,,kawan aku ni pon da mamai da,,,,,so kawan aku ni tulis je la ape yang die ckap coz malas nak dgr pmpuan tu ckap2 lg....kawan aku ni langsung xaspek ape2...yela sape sangke org alim cam tu bleh buat hal kan???jap lagi,,,selang bape minggu pas tu,,,name kawan aku tu naik...sebab ape???sebab borang yang di isi tu...isi ape tu,,xperlu la nak diceritekan sgt kan....tp yang penting,,kawan aku tu bleh dibentikan blaja sebab surat tu...mase mule2,,die cakap die pon tulis,,tp bile name kawan2 aku da naik,,name die plak xde...sape xberangin beb....skang ni sume dalam siasatan....moral yang aku nak tekankan kat sini,,,xsemua orang yang luaran baik,,,dalaman nye pon baik...sometimes kite tgk die tu hine sgt,,tp sape tau,,die la yang paling mulia dimate-NYE...kan??conclusion nye,,always be careful xkire ngn sape pon...lg kuat iman seseorang tu,,,lg tinggi godaan die....erm..........renung2kan la n selamat beramal=)